RES

RES 

RES is marktleider in digitale werkplekautomatisering. Alleen RES-oplossingen bieden de beleidsgebaseerde automatisering, selfservice en contextbewustzijn die nodig zijn om werknemers in hun digitale werkplek altijd en overal veilig toegang te bieden tot de juiste diensten. De software-oplossingen van RES zorgen ervoor dat werknemers optimaal productief kunnen zijn. RES biedt ook een unieke en snelle time-to-benefit met de automatisering en integratie van populaire applicaties en diensten, zonder dat er ingewikkelde configuraties nodig zijn.

Met meer dan 250 werknemers wereldwijd bedient RES Software meer dan 2500 klanten met meer dan 3500 implementaties in 27 landen. RES Software innoveert voortdurend met het doel organisaties te helpen in hun pad naar IT-automatisering om IT as a Service mogelijk te maken. RES Software heeft momenteel 11 patenten voor unieke technologieën waarmee IT-afdelingen hun productiviteit dagelijks weten te vergroten.

Producten

Algemeen

 

Het automatiseren en beveiligen van de digitale werkplek

Het succes van uw organisatie is mede afhankelijk van de toegang van werknemers tot de digitale middelen die ze nodig hebben om hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Er moet achter de schermen veel werk worden verzet door IT om deze toegang te kunnen bieden. En iedere keer dat er een nieuw digitaal middel of een nieuwe werknemer wordt toegevoegd, zorgt dat voor meer werk voor IT.

De oplossing: beleidsgestuurde selfservice IT

RES ONE Enterprise is een oplossing waarbij gebruikers toegang krijgen tot digitale diensten door het toevoegen van op regels gebaseerde intelligentie aan de processen. Met RES ONE Enterprise kunnen de IT-afdeling, de HR-afdeling en de verschillende zakelijke afdelingen naadloos samenwerken, zodat alle werknemers altijd toegang hebben tot alle diensten die nodig zijn voor het uitvoeren van hun werkzaamheden – en, minstens zo belangrijk, juist niet tot de diensten waarvoor ze geen toegangsrechten zouden moeten hebben.

RES ONE Enterprise bestaat uit drie geïntegreerde oplossingen:

RES ONE Automation maakt het eenvoudig voor IT-personeel om routinematige, handmatige IT-processen te automatiseren en te administreren in een compleet archief zodat alle processen op een transparante en toegankelijke manier zijn opgebouwd en gedocumenteerd.

RES ONE Workspace zorgt voor een gecentraliseerd beheer van actieve toegangsrechten zodat werknemers altijd en overal de juiste toegang hebben tot applicaties en diensten om optimaal productief te kunnen zijn. De toegang van de werknemer is gebaseerd op het beleid van de organisatie en de context van de werknemer. Parameters zoals functie en huidige locatie waarborgen dat de IT-afdeling altijd de juiste digitale werkplek veilig aan de medewerker kan leveren.

RES ONE Identity Director biedt werknemers een intuïtieve selfservice-omgeving met de look & feel van een consumenten app store, waar ze zich snel en eenvoudig kunnen abonneren op alle IT-diensten waar ze recht op hebben en die voor hen relevant zijn. Als geheel biedt deze suite ongeëvenaarde mogelijkheden voor het hedendaags beheer van de voortdurend veranderende digitale werkplek.

RES ONE Security

Dynamische beveiliging voor een productive organisatie

Het zakelijk landschap is de afgelopen jaren aanzienlijk veranderd. Er zijn meer beveiligingsincidenten en een groter aantal medewerkers met social media, mobiele telefoons en cloud apps. De moderne medewerker heeft meer macht dan ooit, en de IT-afdeling is de controle kwijt om een systeem compleet af te sluiten. Traditionele beveiligingssoftware vaalt om deze problemen adequaat op te lossen, vooral met de gedachte van een moderne en flexibele werkplek in gedachte.

De oplossing: een people-centric aanpak tot beveiliging

Bedrijven moeten de werkplek gaan aanpassen zodat medewerkers in het huidige IT-landschap altijd productief kunnen zijn zonder beveiliging in te leveren. RES ONE Security beveiligd de IT-omgeving van zowel interne als externe dreigingen met een nieuwe aanpak tot beveiliging. RES ONE Security bestaat uit verschillende modules:

Security | Bescherming tegen externe en interne dreigingen

Door middel van o.a. access controle, granular file-based whitelisting/blacklisting en read only blaketing om de administratie rechten te limiteren en om te voorkomen dat malware zichzelf kan uitvoeren. RES heeft de mogelijkheid om applicaties, websites, data, printers, USB-drives  en IP-verbindingen te beveiligen. Kies wat medewerkers wel en niet kunnen uitvoeren op bedrijfsapparatuur, met verschillende condities op basis van identiteit, locatie, apparaat, tijd en meer.

Governance | Verbeter beheer en zorg voor zekerheid

Regelgevingen worden continue strikter en vaak  bijgewerkt. Organisaties staan steeds verder onder druk om aan alle eisten te voldoen en alle informatie te beveiligen tegen aanvallers. RES ONE Security helpt hierbij door te monitoren wie toegang heeft tot welke data en om het auditen van interne processen te vergemakkelijken. Het is mogelijk om gedetailleerd informatie te verzamelen zoals bewerkingen, gebruik, apparatuur, apps en configuraties. Dit om bijvoorbeeld het licentie beleid te handhaven en om zeker ervan te zijn dat de licentie overeenkomsten niet geschonden worden.

Identity | Beveiliging beheren door middel van automatische identiteit management

Het beheer de gehele identiteit lifecycle is vitaal om controle te houden over de IT-omgeving. RES ONE Security maakt het mogelijk om applicaties en services op basis van identiteit en policy geautomatiseerd te beheren. Omdat RES identiteiten beheerd door middel van een integratie met HR-software, project management software en andere systemen worden toegangsrechten automatisch aangepast wanneer een medewerker van rol veranderd of het bedrijf verlaat.

Access | Productiviteit verhogen door middel van beveiligingscontrole

Organisaties moeten een balans vinden tussen het beveiligen van de digitale werkplek en productiviteit. RES ONE Security geeft de mogelijkheid om de digitale werkplek te beveiligen terwijl er ook een portal beschikbaar waarin taken automatisch uitgerold kunnen worden en toegang beperkt kan worden op basis van policies. Snelle bezorging tot toegang of oplossingen voorkomt dat medewerkers eigen oplossingen gaan vinden.

RES ONE Automation

Meer gedaan krijgen, sneller – en nauwkeuriger

RES ONE Automation stelt IT-personeel in staat om snel en makkelijk allerlei routinetaken te automatiseren – ook taken waar meerdere beheerapplicaties bij betrokken zijn. Met RES ONE Automation kunnen uw toptechnici eenvoudig geautomatiseerde processen aanmaken, waarmee minder bevoegd personeel met slechts enkele simpele handelingen routinetaken kan uitvoeren.

Deze geautomatiseerde processen worden allemaal bijgehouden in een compleet, eenvoudig doorzoekbaar archief, waar ze direct gevonden kunnen worden door iedereen die ze nodig heeft. En omdat alle processen op een transparante manier zijn opgebouwd en gedocumenteerd, kunnen ze snel worden aangepast of op een andere manier worden ingezet, wanneer uw behoeften veranderen.

RES ONE Automation bestaat uit vier onderdelen:

 • RES ONE Automation Console biedt een intuïtieve interface voor het aanmaken, organiseren en aanroepen van geautomatiseerde processen.
 • RES ONE Automation Datastore biedt een gecentraliseerde, veilige opslag voor geautomatiseerde processen en gerelateerde proceskennis.
 • RES ONE Automation Dispatcher verzorgt de communicatie tussen de datastore en agents voor het veilig en efficiënt uitvoeren van alle proceshandelingen in de juiste volgorde – en het bevestigen van hun uitvoering.
 • RES ONE Automation Agents voeren taken uit op clients, servers en  infrastructuurcomponenten zoals Active Directory en kunnen informatie ophalen uit elke bron in de IT-omgeving.

Als geheel biedt deze geïntegreerde oplossing ongeëvenaarde mogelijkheden voor het stroomlijnen van processen in complexe hybride cloudomgevingen, inclusief:

 • Honderden out-of-the-box processen en wizards. De ingebouwde functionaliteit van RES ONE Automation levert toegevoegde waarde vanaf de eerste dag van gebruik.
 • Brede platformondersteuning. RES ONE Automation werkt met alle populaire zakelijke platforms (Windows, Linux, Unix, Solaris, MAC OS, etc.) en met toonaangevende virtualisatieoplossingen van Citrix, Microsoft en VMware.
 • Cloud-ready. Gebruik RES ONE Automation voor on-premise, cloud en hybride omgevingen, inclusief SaaS-, IaaS- en PaaS, zoals bijvoorbeeld AWS en Microsoft Azure.
 • Geïntegreerd beheer. RES ONE Automation kan worden gebruikt met alle soorten IT-beheerapplicaties, inclusief IT service management (ITSM), mobile device management (MDM)/mobile application management (MAM)/ mobile cloud management (MCM), servicedesks, VDI en PC lifecycle management.
 • Lichtgewicht en schaalbaar. De eenvoudige, efficiënte architectuur van RES ONE Automation faciliteert ondersteuning van zelfs de grootste zakelijke omgevingen, zonder buitensporige overhead te veroorzaken.
 • Fijnmazige beveiliging. Met RES ONE Automation kunnen beheerders eenvoudig controle houden over procesprivileges, gebaseerd op rollen, domeinen en compliance-voorschriften.
 • Haal meer uit bestaande investeringen. Naast de mogelijkheid tot integratie met allerlei databronnen, biedt RES ONE Automation nieuwe automatiseringsmogelijkheden voor verschillende technologieën van derden, zoals mobile device management (MDM), IT service management (ITSM), virtualisatie & cloud-provisioning, PC lifecycle management en SaaS-applicaties. (De gratis Automation Packs worden geleverd met snelstarthandleidingen, helpdocumenten en bouwstenen voor RES ONE Automation en RES ONE Service Store.)
RES ONE Workspace

Betere en snellere IT voor de moderne mobiele werknemer.

Met RES ONE Workspace worden digitale diensten gecentraliseerd en op slimme regels gebaseerd, voor zowel de fysieke als de virtuele desktop. Met RES ONE Workspace hebben werknemers altijd toegang tot de digitale middelen die ze nodig hebben om hun werk te doen terwijl voldaan wordt aan de beveiligingsregels die de organisatie heeft opgesteld. Zo heeft niemand toegang tot de middelen waartoe ze geen toegang zouden moeten hebben terwijl maximale vrijheid van werken gewaarborgd wordt.

RES ONE Workspace zorgt voor meer orde en efficiëntie in de oplevering van IT-diensten met krachtige functionaliteiten voor digitaal werkplekbeheer, zoals:

  • Eenvoudige personalisatie van de digitale werkplek. RES ONE Workspace maakt het voor IT-afdelingen eenvoudig om complete gepersonaliseerde digitale werkplekken te creëren voor werknemers. Deze zijn gebaseerd op de benodigdheden van de werknemer om optimaal productief te kunnen zijn en het beveiligings- en compliancebeleid van de organisatie.
  • Whitelisting en blacklisting. RES ONE Workspace biedt geavanceerde mogelijkheden voor whitelisting en blacklisting, waarmee wordt voorkomen dat gebruikers gevaarlijke websites bezoeken of schadelijke bestanden openen.
  • Intuïtieve, complete beheerconsole. De intuïtieve console van RES ONE Workspace biedt IT-personeel één enkele, complete interface voor het vaststellen van beleid en rechten voor gebruikers, applicaties, data, printers en andere IT-middelen binnen de organisatie.
  • Contextbewustzijn. RES ONE Workspace past automatisch het passende beleid toe op elke actieve desktopsessie, ongeacht of die sessie wordt gefaciliteerd via VDI, app-virtualisatie of conventionele thickclient architectuur. Contextregels detecteren elk aspect van de huidige gebruikersstatus (de locatie, de soort netwerkverbinding, het soort apparaat, het tijdstip, etc.) dat relevant kan zijn voor het toegangsbeleid.
  • Uitgebreide monitoring van de digitale werkplek. RES ONE Workspace biedt de IT-afdeling volledig inzicht in de verschillende aspecten van de digitale werkplek, van het gebruik van diensten tot veranderingen in digitale werkplekken en het beleid daarvan. Deze informatie is nuttig voor uiteenlopende doeleinden, zoals softwarelicentie compliance, evaluatie van het gebruik van nieuwe applicaties en het oplossen van problemen.
RES ONE Identity Director

Een gebruikersvriendelijke en beheersbare consumentenervaring voor het bedrijfsleven

RES ONE Identity Director biedt een intuïtieve en gepersonaliseerde selfservice IT-ervaring aan die gebaseerd is op de beleidsregels van de organisatie. De RES ONE Identity Director biedt werknemers één complete interface die zowel toegankelijk is vanaf de desktop als mobiele apparatuur. Via deze selfservice-interface kunnen werknemers alle IT-diensten aanvragen die ze nodig hebben, van toegang tot een applicatie tot het resetten van een wachtwoord.

De RES ONE Identity Director is volledig gepersonaliseerd, zodat elke werknemer eenvoudig alle IT-diensten kan zien waar hij of zij recht op heeft en die ook daadwerkelijk relevant zijn. Met RES ONE Identity Director kan de IT-afdeling bovendien bijna elke repetitieve taak automatiseren. Dus als een werknemer op een dienstaanvraag klikt, kan deze onmiddellijk en automatisch worden afgehandeld. Het is ook mogelijk om verzoeken eerst te laten goedkeuren door IT, HR of line-of-business (LOB) managers.

De belangrijkste mogelijkheden van RES ONE Identity Director zijn:

 • Praktische profiling. RES ONE Identity Director verzamelt personeelsgegevens uit externe databronnen, zoals Active Directory en HR-systemen, om persoonlijke profielen te maken die helpen te bepalen tot welke IT-diensten ieder individu toegang zou moeten hebben om productief te zijn.
 • Uitgebreide personalisatie op basis van beleid. Vanaf het moment dat een werknemer is aangenomen, kan RES ONE Identity Director ongeveer 80% van de diensten die de werknemer nodig zal hebben voorspellen, op basis van functie, afdeling, projecttoewijzing en andere eigenschappen, zoals gezamenlijk vastgesteld door IT, HR en de LOB-managers. Rechten worden voortdurend en automatisch aangepast, op basis van elke verandering in functie en verantwoordelijkheden.
 • Meer dan alleen apps. Applicatie gerelateerde verzoeken maken slechts 50% uit van de door werknemers gegenereerde IT-aanvragen. De overige 50% bestaat uit ondersteunende diensten zoals het resetten van wachtwoorden en het oplossen van printer problemen. RES ONE Identity Director biedt een uniforme, goed georganiseerde interface voor alle IT-gerelateerde verzoeken.
 • Line-of-business (LOB) delegatie. In veel gevallen is het beter dat het beheer van bepaalde diensten en toegangsrechten wordt uitgevoerd door een LOB-manager dan door IT of de werknemer zelf. RES ONE Identity Director maakt het gemakkelijk voor IT om het beheer toe te wijzen aan wie er het meest geschikt voor is.
 • Flexibele procesintegratie. RES ONE Identity Director kan integreren met helpdesk- en servicedesk omgevingen, enterprise mobility management, VDI en andere systemen die het zakelijke personeelsbestand ondersteunen voor een naadloze, goed geautomatiseerde selfservice-ervaring.
 • Automatische dienst- en account deactivatie. RES ONE Identity Director kan onmiddellijk alle IT-toegangsrechten van een werknemer opschorten op het moment dat HR het einde van het dienstverband registreert. Hierdoor wordt een van de meest voorkomende bedreigingen op het gebied van beveiliging en compliance voor bedrijven geëlimineerd.
RALC Trainingen

Trainingen Dupaco & RES Software – RES Authorized Learning Center (RALC)

Naast distributeur van de producten van RES Software is Dupaco tevens een officieel RES Authorized Learning Center (RALC). Dit betekent dat zowel IT resellers als ‘RES Software users’ bij Dupaco een groot aanbod aan RES trainingen kunnen volgen.

Dupaco heeft hiervoor een eigen trainer voor de verschillende productlijnen van RES Software beschikbaar.

Flexibel trainingsaanbod

Bij Dupaco geldt dat je op de eerste plaats staat en samen bedenken we graag de best mogelijke oplossing voor de invulling van een training.

Zo bestaat de mogelijkheid om, naast de standaard trainingen, een RES training te volgen in een versneld traject waarin alleen de voor de cursist relevante zaken worden behandeld. Denk daarbij ook aan de mogelijkheden tot het volgen van en training in de avond, weekend en zelfs bij jullie op locatie.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met 030 246 43 50 of mail naar RES@dupaco.nl

Contact

Informatie

Email:

ressoftware@dupaco.nl

Telefoon:

+31 (0) 30 246 43 50

Aanmelden RES Monthly newsletter:

ressoftware@dupaco.nl

Media

Social