Red Hat

Red Hat

Red Hat, al jaren de Open Source leider op het gebied van Enterprise Linux omgevingen. Red Hat levert een verscheidenheid aan producten. Deze producten zijn verdeeld in vijftal hoofdlijnen:

  • Red Hat Enterprise Linux
  • JBoss Middleware
  • Red Hat Enterprise Virtualisation
  • Red Hat Cloud
  • Red Hat Storage

Voor deze productlijnen heeft Red Hat uitgebreide en hoog aangeschreven opleidingstrajecten. Red Hat werkt met een subscriptie model met als voordeel dat u elk jaar exact weet wat u uitgaven zijn.

Producten

Algemeen

De vraag die we heel regelmatig horen is: ‘Waarom zou ik betalen voor een gratis product?’

Het is correct dat Linux gratis is, toch betaald er altijd iemand voor. Bent u het niet zelf, dan is het wel de bedenker/ontwikkelaar van deze applicatie. Uiteraard niet altijd in geld, maar denk eens aan al de uren dat mensen hebben geprogrammeerd. Door een subscriptie af te nemen zorgt u er voor dat de komende jaren de ontwikkeling gewaarborgd blijft . Elke aanpassing die door Red Hat wordt gemaakt wordt ook weer teruggegeven aan de Community, hierdoor blijft het voor iedereen interessant om in het product te blijven investeren.

RH1

Dit geldt voor alle producten uit de Red Hat stal. Alles wat Red Hat levert is Open Source of wordt dat in de loop van de tijd. Met het Open Source model bouwt Red Hat aan een hoge kwaliteit, meer veilig en gemakkelijk te integreren software.

Enterprise Linux

Red Hat Subscription model

Red Hat lanceerde in oktober 2013 een nieuwe subscriptie model rondom RHEL.

Er wordt de komende jaren een toename van Cloud gerelateerde omgevingen bij eindgebruikers verwacht. Met dit model heeft Red Hat ervoor gezorgd dat ze hier klaar voor zijn.
De klant kan starten met een fysieke server en in de loop van de tijd overschakelen naar een virtuele omgeving, ongeacht of dit nu een eigen omgeving is of in de cloud.
Voor de klant maakt dit niets uit. Hij weet zeker dat zijn machines zijn voorzien van de juiste subscriptie. Een ander voordeel is dat men werkt met  software collections, waardoor men altijd de laatste versie kan gebruiken van een applicatie zonder dat de basis server installatie moet worden geupgrade. Tevens heeft men met de Premium subscriptie ook het voordeel dat men Extended Update Support er bij krijgt.

Voordelen op een rij:

  • De subscripties zijn Flexibel. Er kan gebruik gemaakt worden van een zelfde soort subscriptie of de omgeving fysiek, virtueel of cloud gebaseerd is.
  • De subscriptie is Stackable, hiermee komt de 4 en 8 socket subscriptie te vervallen. Er is nu 1 socket pair subscriptie waarmee je kan stapelen voor een 4 of 8 sockets machine.
  • Alle Add-on producten volgen dit model.
  • Extra functionaliteiten bij Standard en Premium support, Software Collections en Extended Update Support.

Red Hat Enterprise Linux Support overzicht

rh2

rh4

 

Middleware

Red Hat JBoss

Red Hat JBoss is een Middleware product wat uw complete Ontwikkeling Test Acceptatie en Productie (OTAP) strategie vanuit een perspectief in kan vullen. Dit begint met de Development Suite waarmee u begint te ontwikkelen, vervolgens kunt u eventueel via JON (JBoss Operations Network) de net ontwikkelde omgeving eenvoudig ter test aanbieden. En bij een geslaagde test meteen over zetten in productie!

Red Hat JBoss heeft een verscheidenheid aan producten die ieder een eigen gebied kunnen beheren. Zo is er een Electronische Services Bus oplossing door middel van Fuse en Fuse Service Works maar ook Datavirtualisatie, Enterprise Application Platform en Business Rules Management zijn onderdelen die beschikbaar zijn in het Red Hat JBoss portfolio.

JBoss is leverbaar voor verschillende oplossingen, hieronder treft u een eenvoudig overzicht van deze oplossingen;

rh5

Voor meer informatie neem contact op met uw Dupaco Red Hat team. RedHat@dupaco.nl

Virtualisatie

Red Hat Enterprise Virtualisation

De Red Hat oplossing voor virtualisatie binnen uw bedrijf. Het RHEV product is uitgegroeid tot een volwaardige oplossing. Met versie 3.4 zijn er zaken bij gekomen als OpenStack intergration. Daarnaast zijn zaken zoals Live Migration van machines maar ook Storage tegenwoordig voorhanden. Geïntegreerde VDI en uiteraard Snapshots zijn standaard aanwezig.

In tegenstelling tot andere oplossingen hoeft u geen management platform als extra optie aan te schaffen. Bij de eerste aanschaf is de RHEV omgeving voorzien van alle benodigdheden om uw datacenter of virtualisatie omgeving in te richten met live migration, netwerk management, en Desktop virtualisatie (VDI). Ook heeft RHEV een uitgebreid logging en monitoring module.

U kunt 60 dagen RHEV uitproberen!

Voor meer informatie neem contact op met uw Dupaco Red Hat team.

rh6

Download Feature Guide http://www.redhat.com/en/files/resources/en-rhev-feature-guide-12302817.pdf

Cloud

Red Hat Cloud

Red Hat Cloud is een verzameling van producten die specifiek geschikt zijn voor een omgeving waarbij je heel eenvoudig kunt op en uitschalen.

Deze omgeving kun je bouwen door gebruik te maken van een OpenStack omgeving.

Hierin start je Linux servers op met als motto fire and forget, de machines starten, en of er nu één of twee machines niet op komen, maakt niet uit. Je start net zo makkelijk nog 10 machines op. Onderhoud aan deze servers is ook niet nodig, bij aanpassingen van de software of patches van de OS laag, laat je eenvoudigweg de huidige servers afvallen en start 10 nieuwe met de aangepaste software op.

Tweede omgeving die (tevens in combinatie met OpenStack) vaak in gezet wordt is OpenShift. Dit is Platform As A Service oftewel PAAS .

rh7

Men bouwt met OpenShift een volledige PAAS omgeving die zowel in het eigen datacenter als bij een cloud provider kan landen. Met OpenShift zorgt men er voor dat de ontwikkeling van een applicatie teruggebracht wordt in uren in plaats van dagen.

Derde telg in de Cloud omgeving is RHCI Red Hat Cloud Infrastructure. Dit is een oplossing waar bij je ongeacht de virtualisatie laag toch het beheer centraal kunt regelen. In deze omgevingen is het eenvoudig om een Dual Vendor omgeving eenvoudig in te richten. Of je nu gebruikt maakt van HyperV, VMWare of KVM omgevingen je kunt gebruik maken van een en dezelfde tool.

Voor meer informatie neem contact op met uw Dupaco Red Hat team.

Storage

Red Hat Storage Server

Een ander onderdeel van de familie is Red Hat Storage Server. Hiermee kan men een storage omgeving bouwen die eenvoudig schaalt. Red Hat Storage Server is de Enterprise editie van GlusterFS.

Het is eenvoudig om hiermee gerepliceerde storage omgeving op te bouwen. Deze omgeving bestaat uit eenvoudige x86_64 systemen waar op Red Hat Storage Server staat geïnstalleerd. De omgeving kan gekoppeld worden aan bestaande storage systemen of uiteraard aan de spindels die in de x86 servers zitten.

rh8

Een andere nieuwe storage oplossing is de CEPH oplossing van Inktank. Daar waar Red Hat Storage Server niet de mogelijkheid heeft voor block-storage kan CEPH dit wel invullen.

Voor meer informatie neem contact op met uw Dupaco Red Hat team.

rh9

Contact

Informatie

Email:

redhat@dupaco.nl

Telefoon:

+31 (0) 30 246 43 50

Trainingen

Red Hat Trainingen

Uiteraard kan een Linux support Engineer niet zonder een goede opleiding.

Heel veel dingen kunnen we natuurlijk zelf uit zoeken (dat is toch altijd het leukste..) maar of dat altijd de snelheid ten goede komt is maar de vraag.

Red Hat trainingen staan hoog aangeschreven, een RHCE (Red Hat Certified Engineer) heeft een gedegen reputatie. Er zijn verschillende trainingen van Red Hat Enterprise Linux Administration trainingen tot specialistische JBoss Middleware trainingen.

Er zijn regelmatig speciale aanbiedingen om in certificering trajecten te besparen.

rh10

Wilt u uw team in een keer trainen? Er zijn ook interessante On-site mogelijkheden waar bij de training bij u ter plekke kan gegeven worden.

Neem contact op met uw Dupaco Red Hat team voor meer informatie.

Media

Social